BERITA HARIAN ONLINE

Berita Online | Hiburan | Sukan - Tempatan & Luar Negara

Kicap pekat berperisa cicak


KANGAR - Selama sebulan ini, sebuah keluarga terdiri lapan orang di Taman Merpati di sini tidak menyangka keenakan makanan yang mereka nikmati menggunakan kicap soya pekat, rupa-rupanya bercampur bangkai cicak.

Bangkai cicak dalam kicap pekat yang turut mempunyai tanda sijil halal itu hanya disedari ketika keluarga tersebut menggunakannya untuk memasak nasi goreng kira-kira pukul 7 malam kelmarin.

Menurut Norazura Arip, 32, bangkai cicak sepanjang dua sentimeter itu tiba-tiba terkeluar dari botol kicap berkenaan ketika dia menuangkannya ke atas senduk untuk memasak nasi goreng.

"Saya menjerit kerana terkejut melihat ada cicak keluar dari botol kicap ini yang telah pun bertukar warna menjadi kehitaman.

"Ekoran itu, kami sekeluarga kini berasa loya-loya dan trauma setelah memikirkan selama sebulan ini kicap tersebut digunakan dalam masakan seharian kami," katanya kepada pemberita ketika ditemui di sini semalam.

Sumber: Kosmo

Nota Dahi: Kicap apa ye botol macam tu? Tak pernah tengok plak. Tapi serius aku geli tengok cicak ada dalam kicap. Tapi ni tak kan membantutkan selera aku makan KFC cicah kicap...kehkehkeh...
4 Komen untuk "Kicap pekat berperisa cicak"

Astaga, seb bek atok tak mamam kicap...

@Suhami Ahmad
bgus tok...amalkan mkn jamu je...hakhak...

Pembaca sekelian,
Sila rujuk halaman berikut
klik sini
Untuk mendapat fakta kebenaran melalui ujikaji yang telah dijalankan