BERITA HARIAN ONLINE

Berita Online | Hiburan | Sukan - Tempatan & Luar Negara

Kahkahkah! Teka teki yang hampeh

Ok pada post kali ni aku nak kongsi sedikit teka-teka yang didatangkan khas dari dalam kepala otak aku sendiri. Korang bolehlah guna teka teki ni untuk test IQ member korang tu. Tetapi AWAS! Jangan gunakan teka teki ni kepada orang yang tengah marah kerana dikhuatiri anda tido di hospital malam kang.

1. Burung apakah berbadan kecik tapi berkepala besor?
Jawapan: Burung pipit pakai helmet

2. Dalam banyak-banyak telur, telur apa yang paling mahal?
Jawapan: Telur yang berharga RM10 sebijik

3. Dalam banyak-banyak minyak, minyak apa yang paling wangi?
Jawapan: Minyak wangi

4. Amy Search menyanyi dalam kumpulan mana?
Jawapan: Ape punya bengap soklan...Search la

5. Kereta apa yang paling laju didunia?
Jawapan: Kereta yang dipandu 500km/j

6. Makanan apa yang tidak kenyang bila dimakan?
Jawapan: Makanan yang dikunyah je tanpa ditelan

7. Kenapa kucing mempunyai bulu?
Jawapan: Sebab kucing tak mempunyai sisik

8. Kapal apakah yang mempunyai mata?
Jawapan: Anak kapal

9. Kereta kencil mempunyai berapa tayar?
Jawapan: 6 tayar. (suka hati aku la teka teki aku)

10. Dalam banyak-banyak rumah kat Malaysia, rumah apa yang paling sedikit didiami?
Jawapan: Rumah yang tak ada orang


Nota Dahi: Hasil karya asli wow!Berita dan tulisan sepenuhnya wow!Berita

Updated: Soalan cepumas dari aku. Kecik, merah, berpeluh. Apakah dia? Jawab2...

13 Komen untuk "Kahkahkah! Teka teki yang hampeh"

Adeh, jawapan yang memberangsangkan..ha3

soklan2 n jawapan2 yg sengal2 belaka ;p

@Wyna Nubies
hakhak...mmg sengal pom...tetibe je terpikir idea ni....

Ziarah Tuan Belog. Betul la tu, minyak wangi, memang wangi, hihi...........

kalo bg soalan cmni kat orang laen confirm kena maki. ahaks..

terhibur ngn teka teki ni...haha

soklan pertama mmg x bole blah....

hahaha burung pipt pakai helmet hahahahahahaha **Golek golek

@Myfrin's story
haha...tu la kn...rsenye xsalah dh tu...

@Jejaka Terhangat
kompom bro..awek yg cun pn bleh jadi buruk rupa klu kne soklan cmni...

@hacimun @Kodet
soklan dari member aku tu time skolah dulu...