BERITA HARIAN ONLINE

Berita Online | Hiburan | Sukan - Tempatan & Luar Negara

Tutorial edit gambar tanpa gunakan Photoshop

Orait pada entry kali ni aku nak tunjukkan cara yang paling senang untuk korang edit gambar tanpa gunakan Adobe Photoshop. Aku tahu ramai antara korang yang suka edit gambar kan? Tujuan utama untuk jadikan profile picture kat Facebook. Haha...ingat aku tak tahu ke? Tapi ramai ke yang tahu guna Photoshop?

Ok korang nampak gambar Upin Ipin kat atas tu. Sekarang aku hanya gunakan gambar tu untuk diedit. Caranya mudah je ni. Korang follow je steps kat bawah ni ok.

Klik link ni > Picjoke

Selepas masuk website tu, korang akan jumpa page seperti diatas. Korang boleh pilih interface mana yang korang suka untuk letak gambar korang tu. Dah jumpa yang mana berkenan, klik je. Pastu korang akan dibawa ke page seperti dibawah untuk upload gambar korang.


Klik browse untuk cari gambar pilihan korang. Bila dah jumpa tu klik je button Create your picture. Akhir sekali korang tunggu je sampai siap. Ni antara gambar Upin Ipin yang dah diedit gunakan picjoke ni. Jom try!







Nota Dahi: Amacam? Tak berminat nak cuba ke? Tapi satu je yang tak best. Setiap gambar yang dah diedit tu akan ada watermark Picjoke.com tu. Tak leh r korang bangga ngan member korang nanti. Hakhakhak...selamat mencuba~

48 Komen untuk "Tutorial edit gambar tanpa gunakan Photoshop"

nice sharing..
pernah guna juga web ni

@gnesop.com
hehe...tenkiu sop...sharing apa yg menarik je ni...

kita pun ada website yg leh edit gmbo.. Picnik & imiki..sharing is caring :D

Meh singgah: Mohon Maaf Pertikai Azan

@Gayahspears
menarik tertarik gayah mmg debomb...haha...

@Phat
no hal punya...welcome...sharing is caring..

salam, best le software ni...

Nice sharing.. thanks ya pren ^_^

@Mohd Ridhuan
bkn menarik jgk je ni bro...memang menarik pun...hehe...

@Abhamz
w'salam...gunalah sebaiknya yerk....

haha. sangat tak best dengan watermark itu.

thanx..lps ni edit je kt situ..sbb cik lily mmg xreti photoshop..hee..

best best..ala watermark dia kalo duk kat bawah2 boleh crop sikit gambo tuh..hikss cadangan saja!

salam bro('',) tengkiu coz terjah dan jerit² kat kotak jerit blog ai tadi...
wah!!!! hebat ni!!! ai mesti piley...koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^*^ FUTSAL CPK 2011 ^*^"

@RuSh D
welcome...yup mmg best picjoke ni..

@atiEy_[azHa]
hehe...nk wat cmne..dh diorng bg service ni tentu diorng nk credits gk kn...

@Cik Lily
hehe...xpyh ssh dh la nk blaja photoshop pasni...

@caliph shuriken
dh guna ke bro?mesti tukar profile pic fb pasni...haha...

@PuanBee
haha..nmpknya cadangan tu kne usulkn kt picjoke.com la klu gtu...

@BRO_MONDAY
w'salam..welcome..no hal..pestime jerit kt blog bro tu...

wuahh!!! tak payah guna photoshop pun boleh edit gambar hehe..

jemput sini yer
blog Matdin

@Syafiq Rosli
welcome bro...jemput2 la guna...hehe...

menarik jugak ni. boleh ler try :P

@xcyber
hehe..mmg bgus...terjumpa td trus nk share...

hehehe....ngancam gak neh!!

kalau tak silap aku pernah guna 2-3 lagi laman web camni...tapi aku dah lupa laman web pe..huhu

@sollehahn
klu ad lg share la bro...
bleh ak wat entry bru...hehe...