BERITA HARIAN ONLINE

Berita Online | Hiburan | Sukan - Tempatan & Luar Negara

[Gambar] Facebook mempunyai beberapa adik beradik

Minggu lepas kecoh pasal Mark Zuckerberg nak tutup Facebook pada 15 mac ni. Tapi tahukah korang nilai Facebook sekarang sudah mencecah RM153 billion dan pengguna Facebook seluruh dunia sudah melebihi 300 juta? Mana mungkin Mark Zuckerberg senang-senang je nak tutup Facebook. Kenapa dia tak jual je? Fikir-fikirkan...

Entry kali ni aku nak tunjuk beberapa gambar yang dikhuatiri ianya adalah adik beradik kepada Facebook. Semua gambar ni atas bantuan Atok Google. Jom layan...

Ni adalah Facebook yang kebanyakan orang guna. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat. budak-budak tadika pun dah ramai yang ada akaun Facebook.


Ni pulak Facebook versi Kelantan. Hanya Anak-anak Kelate sahaja dibenarkan mempunyai akaun Facebook ni. Jika anda nak mendaftar jugak, sila bermastautin di Kelate terlebih dahulu.


Ok ni Facebook versi Dr.Rozmey yang dipanggil dRbook. Hanya pengguna Jusmate5 sahaja diberikan akaun percuma. Jika anda bukan pengguna Jusmate5, anda dikehendaki membeli DVD Original filem 2 Alam.


Jika anda belum sunat dan belum berumur 21 tahun ke atas, anda DILARANG sama sekali mendaftar. Kalau tak nama anda akan diblacklist oleh persatuan Tok Mudim seluruh Malaysia.


MillatFacebook ni bukan rekaan ok. Laman web ni sama fungsinya seperti Facebook yang korang guna sekarang. Ianya dicipta oleh Omer Zaheer Meer (Warga Pakistan) untuk orang Islam seluruh dunia. Menakjubkan pengguna MillatFacebook mencapai angka 90,000 orang dalam masa beberapa hari dilancarkan.


Nota Dahi: Ada satu lagi yang menyerupai Facebook ni iaitu FaceUTM. FaceUTM ni sama interface macam Facebook dan ianya untuk warga UTM sahaja. Tapi sekarang website tu dah tak aktif mungkin sebab tak mendapat sambutan. Kalau korang ada jumpa gambar interface FaceUTM sila bagitau aku ok. Lagi satu klu korang jumpa mana-mana web yang menyerupai Facebook boleh lah inform kat bahagian komen kat bawah.

31 Komen untuk "[Gambar] Facebook mempunyai beberapa adik beradik"

waaa...DrBook pn da ada...best3..ni mst preparation awal apbla fb da tutup nnti an..hak3..mcm-mcm ada..~~
weee.. =)

hahah..perli gile ke ape..dr book tuh

Ahli kabinet Dapur book ada tak??? ehhh..adalah...buku 555...heee..

ehhhh....???? ade eaa???
bakpe ak xtahu...hahaha
cissss...copy pnyer FB...

@Belalang Hijau
register la bro. dRbook tu...tp kne beli Jusmate5 dulu la...wakakaaa..

@Mohd Ridhuan
klu selalu maen internet msti jumpa psl ni...hehe...

@'yAnA' Cute
haha...haruslah...gempak je lebih ni...

@Ezzat
haha...kne rjin search tenet la bru jmpa...

@Tengku Nizam
thanx bro for the info...ak ndh msukkn...klu ad lg gtau la..

lawak la plak...ok, itu kelakar.. hahaha!!!

hehe malas nk daftar byk2 yg ada pun tk terlayan..

malas nk daftar..hehe..cukup setakat fb ngan blog..tapi template drbook tu cntik la..pink je..hihi :)

@Rafina Mimi Zairul Murni
klu nk dftr dRbook kena la beli jusmate5 dulu...hakhakhak...

mak oi! panjangnya tag kau.. agak2 pakcik google nampak tak ek? ;)

@rayne rawt rawt
join la...tp dh bli jusmate5 blom?wakakaa...

huhuhuhu
banyak sangat la pulak.
tq singgah di blog SSK k.

@Tuan Penasihat
hehe...just brkongsi..klu ada lg yg mcm fb tu inform la...

@Budak Botak
btol dh tu...nk join kne la beli jusmate5 dulu...haha..