BERITA HARIAN ONLINE

Berita Online | Hiburan | Sukan - Tempatan & Luar Negara

Keputusan MUET dikeluarkan Khamis 6/1/2011

KUALA LUMPUR – Keputusan Malaysian University English Test (MUET) Akhir Tahun 2010 akan dikeluarkan pada Khamis ini, kata Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM).

Pegawai Perhubungan Awam MPM, Khawari Idris berkata, calon yang mendaftar di sekolah atau institusi boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah atau institusi masing-masing mulai 10 pagi pada hari tersebut.

Calon persendirian individu akan memperolehnya melalui pos, katanya dalam kenyataan akhbar di sini, hari ini.

Menurutnya calon juga boleh menyemak keputusan ujian mereka melalui Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) dengan menaip: “MUET No. Kad Pengenalan” dan menghantarnya ke 15888 atau 36363, mulai 12.01 tengah malam Khamis.

Calon juga boleh menyemak keputusan melalui sistem dalam talian dengan melayari laman web MPM di http://ww.mpm.edu.my mulai 9 pagi pada tarikh tersebut, katanya.

Seramai 94,117 orang calon telah menduduki ujian itu di 991 buah pusat ujian seluruh negara, katanya. – Bernama

Sumber: Kosmo


Nota Dahi: Sebut pasal MUET ni teringat plak zaman matrix dulu. Maklumla orang tak pandai speaking BI macam aku ni mampu dapat Band'tu' je. Korang plak macamana? Mesti sume terer-terer kan? Bagi adik-adik yang belum ambik test MUET tu boleh la bersedia dari sekarang sebab MUET pun salah satu syarat untuk melayakkan student untuk grad.

0 Komen untuk "Keputusan MUET dikeluarkan Khamis 6/1/2011"